Werkgevers

123werving is er voor elk bedrijf. Dus ook voor u! Wij leggen u uit waarom:

Problematiek grote bedrijven

Grotere bedrijven hebben meestal een recruitmentafdeling met een team van specialisten dat uitstekend in staat is de vacatures in te vullen. Er is echter vaak een disbalans tussen het aantal vacatures en de beschikbare capaciteit van de recruiters. Logisch, want het aantal vacatures binnen een bedrijf fluctueert continu. Dus als u in een bepaalde fase recruitmentcapaciteit tekort komt, kan 123werving daar invulling aan geven om uw team te ontlasten.

Problematiek middelgrote en kleinere bedrijven

Minder grote en snelgroeiende bedrijven hebben vaak helemaal geen recruitmentcapaciteit in huis. Ook dat is logisch. We zien vaak dat als er vacatures zijn bij deze bedrijven het managers frustreert deze in te vullen. Het kost ze veel tijd en ze zijn vaak ook niet voldoende thuis in de materie. En groei gaat vaak gepaard met drukte dus de tijd die managers hebben voor deze werkzaamheden is schaars. 123werving is voor deze categorie bedrijven dan een zeer welkome oplossing. Wij richten in no time een succesvol wervingsproces voor u in voor een lage 'cost per hire'.

Zowel grote als middelgrote en kleine bedrijven profiteren van onze flexibele schil van recruiters. Wij kunnen namelijk altijd makkelijk opschalen bij toename van het aantal vacatures. Ideaal!